בניה הקמה ושיפוץ של מגרשי סקווש

כללי

החברה המנהלת ומתחזקת את מועדון הרצליה, שהוא המועדון הגדול בישראל, מתמחה גם בבניית מגרשי סקווש חדשים - משלב התכנון הראשוני ועד שלב הביצוע בפועל. כמו כן, החברה עוסקת בשיפוץ יסודי של מגרשים קיימים.

מושגים:

א. משטח המשחק

משטח המשחק הינו פרקט מעץ בוק מלא בעובי 22 מ"מ, המונח על תשתית מיוחדת. תשתית ייחודית זו מונעת זעזועים מצד אחד ודואגת לקפיציות של הכדור מהצד השני. חברתנו משתמשת בפרקט המיובא מדנמרק מסוג : SylvaSquash Beech Classic Untreated

ב. קיר קדמי וקירות צדדיים

בעולם ובישראל נוהגים לחפות את קירות המגרש בשתי שיטות:

  1. שיטת A.S.B. BABINSK.

    בשיטה זו מותקנים לוחות על קירות שהוכנו מבעוד מועד . ברווח שנוצר בין הלוחות לבין הקיר ממלאים חול קוורץ אשר נועד לאפשר את החזרת הכדור באופן אחיד מכל הקירות. לדעתנו, בשל השפעות מזג האוויר ואופן בניית המגרשים בארץ(קירות חיצוניים החשופים לשינויי למזג האוויר), שיטה זו לא מתאימה למגרשי הסקווש בישראל.

  2. שיטת הטייח

    גם בשיטה זו בונים ציפוי על מבנה קיים. קירות המבנה מחופים על ידי מומחה בטיח מיוחד מסוג ARMOURCOAT בעובי 12 מ"מ. ציפוי זה אמור לעמוד בעוצמת הכדורים המוטחים בקיר. שיטה זו נוחה לאחזקה, משום שטיפול שוטף לא מסובך ישמר את המראה החדש של הקירות (למעט הלכלוך שמשאירים הכדורים שפוגעים בקיר). בניגוד לשיטת הלוחות, התחזוקה השוטפת של הקירות לא נתונה להשפעת מזג האוויר בישראל.

  3. קיר אחורי

    הקיר האחורי מותאם בד"כ לאופי המבנה הקיים של מגרש הסקווש. כאשר מתאפשר, הקיר האחורי מותקן מקיר זכוכית מחוסמת בעובי 12 מ"מ, על גבי תשתית מיוחדת. הקיר כולל דלת זכוכית מחוסמת, גם היא בעובי 12 מ"מ. יתרונו הבולט של קיר הזכוכית הוא האפשרות לצפות דרכו במשחקים. כאשר אין אפשרות או צורך בקיר אחורי מזכוכית, ניתן לבנות אותו כמו שאר הקירות של המגרש ,בתוספת דלת כניסה מעץ או דלת זכוכית מחוסמת בעובי 12 מ"מ.

ד.תרשים של מגרש סקווש

בניה והקמה של מגרשי סקווש חדשים

חברתנו מקימה ובונה מגרשים חדשים על סמך תוכניות מפורטות שמפותחות בסיוע אנשי מקצוע כמו אדריכל ומהנדס בניין. השירות כולל אפיון של מגרש סקווש חדש, בין אם על ידי הסבת מבנה קיים ובין אם בתכנון והקמת מן היסוד של מבנה חדש וייעודי למועדון סקווש.

שיפוץ מגרשים קיימים

שיפוץ משטח הפרקט

השיפוץ נעשה בהתאם למצבו של הפרקט והוא יכול לכלול את השלבים הבאים:

מומלץ להחליף את כל משטח הפרקט אחת ל 8 עד 12 שנים, כולל התשתיות שעליהן מונחות לוחות הפרקט

שיפוץ הקירות

במגרשים הבנויים בשיטת הטיח, התיקון נעשה במקרים של סדקים או נזקים אחרים בקירות. במקרים אלו, מתקנים את הקירות באמצעות טיח מיוחד שנמרח על הקיר, ייבוש יסודי של המקום, שיוף התיקון וצביעת מקום התיקון בלבד.
לא מומלץ לצבוע את הקירות מחדש.

במקרים של מגרשים המחופים בלוחות בשיטת ה A.S.B.BABINSK. כאשר קיימים נזקים, ברוב המקרים צריך להחליף את לוחות החיפוי, כורח אשר אשר מייקר מאד את התחזוקה השוטפת של המגרשים.

- לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר ונחזור אליכם בהקדם.